Lucas Intertrade

Intervju sa Nikolom Teslom iz 1899. godine

Htio sаm osvijetliti čitаvu Zemlju. U njoj je dovoljno Elektricitetа dа postаne drugo Sunce. Svijetlost bi sijаlа oko polutаrа, kаo prsten oko Sаturnа. Ljudski rod nije sаzreo zа veliko i dobro. U Colorado Springs-u nаpojio sаm Zemlju Elektricitetom. Isto tаko je možemo nаpojiti i drugim energijаmа, kаo što su pozitivne psihičke energije. One su u muzici Bаchа ili Mozаrtа, ili u stihovimа kod velikog pjesnikа. U Zemljinoj unutrаšnjosti postoje energije Vedrine, Mirа i Ljubаvi; njihovi izrаzi su cvijet koji rаste iz zemlje, hrаnа koju dobijаmo iz nje i sve ono što je čini čovjekovim zаvičаjem. Jа sаm proveo godine trаžeći nаčin nа koji bi te energije mogle utjecаti nа ljude. Ljepotа i miris ruže mogu se uzimаti kаo lijek, а sunčevi zrаci kаo hrаnа. Život imа beskonаčаn broj vidovа, а dužnost nаučnikа je dа ih pronаlаzi u svаkom obliku mаterije. Tri stvаri su bitne u tome. Sve što činim je trаgаnje zа njimа. Znаm dа ih neću nаći, аli neću ni odustаti od njih.

Više

Ayurveda - znanje sa tananih razina naše svijesti

AYURVEDA - bezvremensko znanje o životu u cijelom njegovom pojavnom spektru, smatra se majkom današnje medicine i predstavlja jedan od najstarijih medicinskih sistema u svijetu.

Više

Ljekovita moć boja

Boje su moćan alat za postizanje psihičke i fizičke ravnoteže, no unatoč tomu, gotovo da i nismo svjesni njihove moći.

Više

Humano poslovanje za humaniji svijet

 „Ne postoji jasnije otkrivenje duše nekog društva, od načina na koji se ono odnosi prema djeci.“ (Nelson Mandela)

Više

VODA - ELIKSIR ŽIVOTA

„Voda je pokretačka sila čitave prirode“ (Leonardo da Vinci) Svi znamo da ukupnu površinu našeg plavog planeta prekriva oko 70 % vode. Voda je jedan od najvažnijih elemenata na Zemlji. Nalazi se u svim stanicama svih živih bića. Tijekom povijesti čovjek se divio vodi pripisujući joj božanska obilježja, prinosio joj  žrtve, darivao i štovao izvore vode. Ona je bila simbol plodnosti i vječnog života, uništenja i ponovnog rađanja.  

Više

Povezanost misli i tjelesnih funkcija

Stara poslovica «U zdravom tijelu zdrav duh» možda će morati doživjeti neke izmjene. Sve veću pozornost dobiva ideja kako zdrav, uravnotežen i optimističan duh rezultira zdravim i vitalnim tijelom. Nije riječ o new-age filozofiji već o čvrstim znanstvenim činjenicama. Naše misli utječu na rad naših organa i tjelesnih sustava.  

Više

STRES NAŠ SVAGDAŠNJI

Stres je sveprisutni problem našeg doba, koji se u zabrinjavajućoj mjeri počinje očitovati u tegobama tijela i uma. I premda svatko od nas različito reagira na različite situacije, užurbanim životnim ritmom suvremeni čovjek teško da se može osloboditi stresnih izazova.

Više

Meditacijom do punine življenja

Danas je svima poznata riječ stres, ali ono što ne znamo je da je stres najrasprostranjeniji i najveći problem današnjice te da se smatra uzrokom čak 75% bolesti i 50% smrtnih slučajeva. Svaka promjena ili podražaj u našem životu, bilo da je dobar ili loš, može uzrokovati stres u našem psihosomatskom sustavu. Kako se danas okolina brzo mijenja, ona zahtijeva da se mi mijenjamo zajedno s njom, pa tako nailazimo na stalne zahtjeve za prilagodbom koje često ne možemo ispuniti.

Više

DISANJE - NAJVAŽNIJI ŽIVOTNI PROCES

Svi znamo da prosječan čovjek bez hrane može živjeti oko 3 tjedna, bez vode oko 3 dana, a bez kisika samo 3 minute. Život započinje i završava dahom. Stoga je jasno kako je disanje najvažniji životni proces ljudskog organizma.

Više

Copyright 2011Lucas Intertrade d.o.o.

Site mapIzrada web stranica Virtus Dizajn