Lucas Intertrade

LEPICOL I KONSTIPACIJA - klinička studija

Studija: UČINCI SINBIOTIKA LEPICOL KOD ODRASLIH OSOBA S KRONIČNIM, FUNKCIONALNIM ZATVOROM.  Randomizirana, dvostruko slijepa placebom kontorlirana klinička studija. CILJ: Procjeniti učinak Lepicola kod ispitanika s funkcionalnim zatvorom. ... ... ... ZAKLJUČAK: Lepicol brzo djeluje u povećanju broja stolica, smanjuje simptome zatvora, pruža bolju kvalitetu života, te smanjuje upotrebu laksativa. OVA STUDIJA POKAZUJE DA JE LEPICOL SIGURAN I UČINKOVIT IZBOR U RJEŠAVANJU  KRONIČNOG, FUNKCIONALNOG ZATVORA.  

Više

Enzimi u dodacima prehrani

Kako se upravo probavne smetnje ubrajaju među najčešće tegobe koje se javljaju u svim dobnim skupinama, vrlo ih  je važno na vrijeme detektirati i pravovaljano riješiti.

Više

Priprema imuniteta za zimu

Pojavom hladnijih dana dolazi do slabljenja imuniteta, brojnih prehlada i upala sinusa, pa čak i gripe. Ipak, ostalo je još nešto vremena za ojačavanje organizma u čemu će pomoći dodaci prehrani na bazi imunostimulatora.

Više

Celijakija - nepodnošljivost organizma na gluten

Jedini lijek za celijakiju je bezglutenska dijeta, koje se oboljeli moraju strogo pridržavati. Novim smjernicama EU zakonodavstva konačno se rješava problem dopuštenih količina glutena u bezglutenskim proizvodima.

Više

Alergije i kako ih liječiti

Sistemski antialergici, lokalni kortikosteroidni pripravci, ovlaživači sluznice, neutralne kreme i otopine, lokalni antialergici, preparati kalcija, samo su neki od mogućih odgovora današnje  farmakoterapije na pojavu alergija kod naših pacijenata

Više

PROBIOTICI UZ TERAPIJU ANTIBIOTIKA

Interes za probiotike praćen je brojnim ispitivanjima koja su pokazala njihov pozitivan učinak na zdravlje. U ovom članku biti će govora o pozitivnom djelovanju probiotika na organizam kod terapije antibioticima.

Više

Acido-bazna ravnoteža organizma

Suvremen način prehrane može rezultirati stanjem kronične metaboličke acidoze koja dugoročno pridonosi pogoršanju brojnih tjelesnih funkcija. Voće, povrće i prirodne mineralne vode koje u organizmu djeluju alkalno, iznimno su važni u uspostavi acido-bazne ravnoteže.  

Više

Imunološki sustav i imunostimulatori

Čovjeku je odavno jasno da mu imunosustav osigurava zdravlje, ali i da značajno smanjuje duljinu pobola i ubrzava ozdravljenje. Zato su  imunostimulatori  toliko popularni. Na tom se području puno istražuje i traže se znanstveni dokazi.

Više

Probiotici i prebiotici podižu kvalitetu života ljudima koji pate od IBD

Konzumacija probiotika Bifidobacterium longum i prebiotika psyllium u periodu  od četiri tjedna dovela je do poboljšanja u kvaliteti života 20 ljudi koji pate od ulceroznog kolitisa, jednog od tipova upalnog oboljenja crijeva (IBD – engl. inflammatory bowel disease).

Više

Copyright 2011Lucas Intertrade d.o.o.

Site mapIzrada web stranica Virtus Dizajn